mandag 20. mars 2017

Gull og sølv under NM 10 og 15m

Fredrikstad MSL stilte til NM på 10 og 15m på Kisen i Ullensaker med en stor tropp denne helgen. Det ble mange fine plasseringer og et godt mesterskap for klubben. Noen mer fornøyde enn andre, men sånn er idretten.
Vi stilte med 5 veteranskyttere, 5 ungdomsskyttere og 2 juniorer. Totalt ble det ett gull, ett sølv, ett laggull, ett lagsølv, og 3 bronser inkludert de uoffisielle øvelsene. Det ble konkurrert i flere øvelser, hvor 10m normal, 15m frigevær og Air50 er offisielle NM øvelser. 10m sprint og 15m standard ikke er NM øvelser, men er en mulighet til å skyte flere konkurranser under NM.
I senior og juniorklassene så blir medaljer utdelt etter finaleskyting hvor de 8 beste etter innledende skyting er kvalifisert.
I junior menn så kvalifiserte Mats Røthe Bøen seg til finalen som 8. mann og skjøt en fantastisk finale som endte med sølvplass, en plass opp fra i fjor da det ble bronse. Julie Paulsen Johannessen fikk gull på 15m og bronse på 10m.
Sprintøvelsen skytes på 15 min som er under halve skytetiden man normalt har, dette gjør at mange stresser litt mer under den skytingen, i tillegg skytes den på bedriftsskiven som er noe større en den internasjonale skiven som man vanligvis skyter på.
I Air50 konkurransen så er det tomannslag bestående av en gutt og en jente, der det skytes en innledende runde på 25 skudd og deretter kvalifiserer de 8 beste lagene seg for semifinale osv. Her stiller man på tvers av klassene og Fr,stad stilte med to ungdom/jr lag, de klarte ikke å kvalifisere seg for semifinale, men fikk prøvd seg litt på skyting de ikke har til vanlig, og det er morsomt.